De legende van Ayrton Senna leeft nog elke dag voort. In de vorm van petjes, sjaaltjes, vlaggen en zelfs telefoonhoesjes zorgt de merchandise ervoor dat er nog steeds veel geld wordt verdiend aan de naam die hij heeft achtergelaten. En natuurlijk bij McLaren, waar ze de naam trots op hun meest extreme auto met kenteken plakten. Een handige computerbouwer zag een kans en gaf er zijn eigen draai aan. Maak kennis met de McLaren Senna-pc.

‘We wilden een pc met McLaren-thema maken’, zegt Justin Robey alias RobeyTech op YouTube. ‘Wat we van tevoren gepland hadden en waar we mee zijn geëindigd, zijn best verschillend. Echter ben ik heel blij met hoe de pc er nu uitziet en wat het heeft betekend voor het goede doel als onderdeel van een loterij.’ De computerbouwer liet namelijk zijn versie van deze McLaren Senna-pc verloten bij een gametoernooi voor het goede doel.

Specificaties van de McLaren Senna-pc

Wij zijn niet zo thuis in dit wereldje, maar voor de geïnteresseerden: er ligt een AMD Ryzen 7 3800X 3,9-GHz 8-core in met 32 GB aan Corsair Dominator Platinum RGB RRD4-3200 geheugen. Dat klinkt wel als de McLaren-V8 onder de game-pc’s (maar schiet ons niet af als het niet zo is). Gelukkig hoef je zelf niet uit te zoeken wat je allemaal nodig hebt om je eigen McLaren Senna-pc te bouwen. De maker heeft namelijk een lijst met onderdelen online gezet, zodat je ook zelf thuis aan de slag kunt. Je moet alleen zelf de kast zien te versieren.

McLaren Senna-pc: zo zet je hem in elkaar

Foto: PCPartPicker

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear