De volledige McLaren Senna is een rijdende ode aan de Braziliaanse F1-legende, maar het kan nooit kwaad om nog een extra verwijzing toe te voegen – de auto kan het hebben. Zo rijdt er bijvoorbeeld een McLaren Senna rond met remklauwen in de kleur van de helm van Ayrton. De eigenaar van deze Nederlandse McLaren Senna pakte het wat subtieler aan. Je moet het echt weten, anders ga je het ook nooit zien.

De eigenaar wachtte tot een heel specifiek moment om de auto te registeren bij de RDW, zo vertelde hij aan TopGear. De auto stond al langer klaar, maar pas op 1 mei 2019 om 14:17 uur werden de gegevens van de auto in het systeem gezet. Dat is exact 25 jaar na de fatale crash van Ayrton Senna op Imola. Door wat vertraging in het systeem van de RDW kwam de auto iets later op kenteken, maar de datum klopt.

Een mooie verwijzing dus naar een historisch significant moment, al is het ergens ook wel een beetje morbide. De Nederlandse McLaren Senna – die van oorsprong blauw is en ook tijdelijk met een hout-wrap rondreed – kreeg daarbij onlangs ook nog de kleuren van de McLaren-Cosworth F1-auto van Senna uit 1993, om het plaatje compleet te maken.

De McLaren Senna kostte volgens de gegevens van de RDW nieuw 1.195.497 euro. Op 1 mei 2023, precies 30 jaar na het overlijden van Ayrton Senna, moet de auto voor een APK-beurtje. De 4,0-liter V8 produceert 800 pk waarmee de auto in 2,8 seconden naar de 100 gaat en in 6,8 seconden naar de 200 km/u. Met een top van 355 km/u is het niet de snelste McLaren van het moment; dat is de Speedtail met 403 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)