Voor het geval dat het je nog niet was opgevallen: elektrische auto’s – en met name Tesla – zijn bezig met een opmars. Opeens zijn ze het oogappeltje van de toekomst. Zelfs de grootste angst die de meeste mensen over elektrische auto’s hadden – het gelimiteerde bereik – zijn steeds minder van toepassing door steeds betere batterijen. Met de airconditioning aan en met een gemiddelde snelheid van 110 km/u, kan de Tesla Model S 100D 483 kilometer rijden. Meer dan genoeg om naar je werk te rijden, boodschappen te doen, de kinderen op te halen, verkeerd te rijden en weer naar huis te gaan.

Maar het is nog lang niet zoveel als een groepje Italiaanse gasten voor elkaar hebben gekregen. Zij peurden 1.078 kilometer uit een licht aangepaste Model S. Ja, dat is meer dan je zou verwachten en je bent tegen die tijd een heel eind van huis. De auto waarmee ze deze prestatie hebben neergezet is een Model S 100D (dus die met het grootste batterijpakket). Energiezuinige banden hielpen het record een beetje.

Hoe konden ze dan zover rijden?

De rit van meer dan 1.000 kilometer werd afgelegd met een gemiddelde monsterlijke snelheid van 40 km/u. Jep, de enorme afstand werd gereden met de snelheid van een Canta. Hierdoor duurde de reis 27 uur. Om energie te besparen, mochten de ramen niet open en stond de airconditioning uit. Dus: vijf Italianen uren lang in een benauwde, warme ruimte. Hopelijk had niemand knoflook op.

Waarom waren ze met vijf mensen?

Als je zo tergend langzaam een rit moet afleggen, wil je dat er veel gewisseld kan worden tussen chauffeurs. De vijf elektrische helden werden nog wel persoonlijk gefeliciteerd door opperbaas van Tesla Elon Musk. In de toekomst, als alle elektrische auto’s makkelijk deze afstand op een batterij halen, zal deze prestatie misschien niet meer opzienbarend zijn. Voor nu kunnen deze Italianen echter trots op zichzelf zijn.

Foto: Tesla Owners Italia

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear