Zelfs als je een ontzagwekkende 1.020 pk hebt, moet je de Nürburgring benaderen met het respect dat de baan verdient. Al helemaal bij de beruchte bocht Schwedenkreuz. Het is een snelle bocht die je meedogenloos (door een hoogteverschil) van het asfalt werpt, als je niet uitkijkt. Daar komt deze Belgische bestuurder van een Tesla Model S Plaid ook achter.

Het is lastig om te zien welke lijn de bestuurder pakt, maar meestal gaat het mis bij Schwedenkreuz als je te snel de bocht in wilt gaan of halverwege twijfelt. Als je van het gas gaat of remt, dan komt de achterkant voorbij zetten. Met de snelheden waarop je op deze bocht afkomt, moet je van goeden huize komen om je auto weer uit de slip te trekken. Of veel geluk hebben.

Lees ook: Mercedes-AMG GT R rolt 7x bij Schwedenkreuz

Dit zijn trouwens precies de situaties waarin je geen yoke wilt hebben, maar een rond stuur. We moeten toegeven dat het erop lijkt dat de bestuurder snel genoeg kan tegensturen – er is op dat moment echter geen houden meer aan. Het is goed dat de rijder het stuur tijdens de slip op dezelfde positie houdt, want het lijkt erop dat dat precies zijn redding is.

Advertentie

Reacties

 • Tommie Pieters heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  Die Maarten klaagt over anderen die het laatste woord willen hebben zonder inhoud, maar zelf reageert hij overal op behalve die 2200 kilo die Simon noemt. Vreemd want dat is juist de reden waarom een Model S niets op de Nordschleife te zoeken heeft…

  • Maarten heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

   Ik reageer daar (het gewicht) niet op omdat het niet te zwaar is.

   Op de ring rijden alle soorten auto’s, het circuit is open voor alles wat kan rijden, ook busjes en ook motorfietsen en alles daar tussenin.

   Maargoed, zeggen dat de Model S “daar niets te zoeken heeft” volgens jullie maatstaven wegens het gewicht betekend ook dat jullie vinden dat bijvoorbeeld de Lamborghini Urus, Cayenne, Taycan en de Audi Etron GT en de Taycan daar allemaal “niets te zoeken” hebben omdat ze zwaarder zijn dan de Model S?

   Reageer
  Reageer
 • Maarten heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  Dat is een juiste constatering. Heel knap opgemerkt @ annoniem.

  Was ook niet de Tesla aan het vergelijken met een F1 auto. Mijn punt was dat een yoke op het circuit prima werkt. Op straat iets minder door rotondes en parkeerplaatsen.

  Sorry had het de eerste keer even volledig woord voor woord moeten uitschrijven om onjuiste conclusies en vragen te voorkomen.

  • Anoniem heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

   Misschien moet Maarten -zonder achternaam dus zelf ook anoniem- eerst een cursus Nederlands volgen voor hij anderen de les meent te moeten lezen. Dan kan hij hopelijk tenminste één woord goed uitschrijven. Hoogmoed en val Maarten. Daar kan je nog wel wat over leren.

   • Maarten heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

    Ach kijk, een reactie van annoniem die niets te maken heeft met het onderwerp maar wederom niets minder is dan kritiek op de persoon zelf. Ditmaal met de strekking dat ik niet in staat zou zijn een enkel woord goed te kunnen uitschrijven. Dank voor je zorgen maar kan je geruststellen, er is niets mis met mijn taalvaardigheden. Het is soms wat kort en bevat soms een tikfout. Who cares?
    Verzin je de volgende keer iets beters als je me persoonlijk wil aanvallen?

    Of beter nog, reageer gewoon niet als je niets ontopic te melden hebt?

    Reageer
   Reageer
  • Fred heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

   Wat ben jij toch een vervelend mannetje met die arrogante toon altijd.

   • Maarten heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

    Weet je wat irritant is Fred?

    Als je zegt dat de yoke prima werkt op het circuit. En dat dat blijkt uit het feit dat alle serieuze racewagens ook een yoke hebben. (Volledig rationeel en voor iedereen te begrijpen)

    Dat dan iemand opmerkt dat de auto in kwestie niets te maken heeft met een racewagen…..

    We hadden het over het practisch nut van een yoke (!) op het circuit en dan een reactie krijgen dat de auto niets te maken heeft met racewagens…

    Tenenkrommend…. Dat is moedwillig over iets anders gaan praten om het laatste woord te hebben of gewoon een valide feit niet te hoeven erkennen.

    En dat vind jij prima gedrag?
    Meten met twee maten is dat..

    • Dr. Freud heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

     Gaat het goed met je maarten? Je reageert zo agressief op alles. Alsof je je bij alles aangevallen voelt. Meestal is dat een teken van onderliggende problemen. Voel je vrij om je problemen te delen met iemand. Meestal lucht het op.

     • Maarten heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

      Speel je nou alweer doktertje op TG ‘annoniem’?

      Ben nu wel even benieuwd wat je aggressief vind eigenlijk 🙂

      Dan even op je vraag waarom ik reageer op reacties die ik krijg;
      Zo werkt de wereld annoniem, als iemand specifiek reageert op jou, dan reageer je terug. Dat is gewoon goed fatsoen.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Simon heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

  Het gaat fout als mensen denken dat ze kunnen racen met een auto van 2200kg en een misvormd stuur.

  • Maarten heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

   Juist op het circuit is de yoke prima, weinig rotondes en parkeerplaatsen.
   Waren die er wel op het circuit dan hadden F1 auto’s vast en zeker ook een rond stuur.

   • @maarten heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

    Deze Tesla heeft zo ongeveer net zoveel gemeen met een F1 auto als een Big Mac met een diner bij Parkheuvel.

    • Illy heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

     In België veel van die momenten vandaar

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Steven heeft op 21 augustus 2023 geschreven:

  De yoke was geen enkel probleem en ik had de nodige controle over het stuur zelf. Op het laatste ook nog tegengedraaid om van de barrière weg te gaan. Een flinke dosis geluk: ja. Maar zeggen dat de yoke hier een probleem was is compleet fout and op niets gebaseerd

  • gideon kaljouw heeft op 24 augustus 2023 geschreven:

   FANTASTISCH

   Reageer
  • Dries heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

   Hallo, ik ben er ook eens uitgevlogen daar aan net geen 200km/h het is gewoon de gewichtsverdeling, snelheid en de hoek waarmee je de bocht neemt die bepaalt of je gaat slippen of niet. Gewicht en vermogen spelen geen rol, van mij was het met een 318ci toen 😂.
   Mooi gesaved ook. Van mijn slipper bestaan ook beelden maar die heb ik voor mij alleen

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie