Het gebeurt niet vaak dat er een Mercedes 190E EVO II te koop staat, en al helemaal niet in Nederland. Wat er zo bijzonder aan is? We duiken even in het verleden. Want in de glorietijden van het Duitse Toerwagenkampioenschap (DTM) streden autofabrikanten niet alleen op de markt, maar ook op het circuit met elkaar. Die raceklasse moest een directe afspiegeling zijn van de kwaliteit van de auto’s die op de markt verschenen. Dus haalden een aantal deelnemende merken, meestal van Duitse makelij, ook alles uit de kast om te zorgen dat zij zouden winnen. Hierbij moesten ze wel aan een aantal regels voldoen.

Voor dik drie ton staat de Mercedes 190E EVO II te koop

Om mee te rijden in de DTM moesten er 502 straatlegale exemplaren van het model worden geproduceerd. Op die manier konden de deelnemende fabrikanten hun racemachine homologeren. Dus Mercedes, die meedeed met een soort verbouwde 190E, kwam met deze Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II, kortweg Mercedes 190E EVO II om de hoek kijken. Dit is nummer 365 uit de gelimiteerde oplage. Je hebt hiermee dus een vrij unieke auto met race-genen. In de advertentie wordt dan ook gesproken van een beleggings-object. Dat is geen gewaagde uitspraak voor een auto die, houd je vast, 331.999 euro kost. Dat is meer dan de prijs van een Ferrari 488 GTB of een Lamborghini Huracán.

Prestaties graag!

Deze Mercedes 190E EVO II stamt uit 1991 en heeft een 2,5-liter viercilinder die ooit 235 pk uitspuugde. Toen hij nieuw was. De auto heeft sindsdien bijna een ton op de teller staan, dus het is waarschijnlijk dat een aantal van die paarden zijn weggerend. En de APK van deze auto is al een tijdje verlopen. Maar je koopt een Mercedes 190E EVO II niet om de prestaties. Wel om de drie dingen die deze auto zo speciaal maken: gelimiteerde oplage, historie en karakter.

Dat laatste is iets waar deze auto van overloopt. Met zijn dikke bumpers, uitgeklopte wielkasten en enorme spoiler achterop is deze Mercedes een plaatje om naar te kijken. Alleen daarom al zou je deze DTM-topper niet laten staan. De vraag is alleen: wie ga je zo gek krijgen om samen met jou te beleggen in die Mercedes 190E EVO II? Even crowdfunden? Wie doet er mee?!

Bekijk hier de advertentie. (Mirror)

Reacties

 • c heeft op 20 juni 2018 geschreven:

  ”De vraag is alleen: wie ga je zo gek krijgen om samen met jou te beleggen in die Mercedes 190E EVO II? Even crowdfunden? Wie doet er mee?”

  heb dr al 1 dus no need

  Reageer
 • k heeft op 28 november 2017 geschreven:

  vraagje, kunnen ze voor dat geld ook die spoilert er af halen vind deze mercedessen erg mooi alleen jammer dat er zon lelijk ding op de koffer staat

  Reageer
 • Robert Steen heeft op 26 april 2017 geschreven:

  Ik heb een W124 – 6 Cyl , zelfde kleur en bouwjaar! Al krijg ik de zelfde prijs als die 190 EVO ll, dan zou ik hem nog niet verkopen!

  Reageer
 • i-dtec 3 heeft op 26 april 2017 geschreven:

  Puur om te beleggen vind ik de merc interesant.

  Gebruiken zal ik kiezen voor een Ferrari 488 GTB.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear