Na het einde van dit DTM-seizoen, dat in juli van start moet gaan, stapt Audi uit de DTM. Door het vertrek van Mercedes in 2018 en het vertrek van Aston Martin het jaar daarop, blijft alleen BMW over in de raceklasse. Hoe de raceklasse verdergaat met slechts één merk, is niet bekend. Ondanks het gebruik van viercilindermotoren past DTM niet in het groene plaatje van Audi. Ze richten zich liever op de elektrische Formule E.

‘Audi ontwikkelt zich als aanbieder van premiummobiliteit met een CO2-neutrale basis, en in lijn daarmee herziet het merk zijn autosportprogramma’, vertelt Audi in een persbericht. Wel ziet het merk nog de kracht van autosport. ‘Daarom blijven we ook actief in de racerij, waar we ons gaan focussen op de “Voorsprong” van morgen. Formule E is daarvoor bij uitstek een aantrekkelijke klasse. Aanvullend onderzoeken we andere vernieuwende autosportformats voor de toekomst’, zegt Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur van Audi.

Audi in de DTM

Audi doet al mee aan de DTM sinds het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft heette. Tegenwoordig luistert de raceklasse naar de naam Deutsche Tourenwagen Masters. In 2004 stapte het merk na een lange afwezigheid weer in de raceklasse, en niet zonder succes. Audi won zeven keer het kampioenschap tussen 2004 en 2019, waarvan de laatste keer vorig jaar was. Hopelijk trekt de DTM nog iets uit de hoge hoed, want het zou zonde zijn om de raceklasse te zien sterven.

De Nederlandse Audi-rijder Robin Frijns reageert op Instagram: ‘Verdrietig nieuws vandaag. 2020 zal ons laatste seizoen zijn voor Audi Sport in de DTM. Dit jaar is mijn derde seizoen in deze geweldige klasse. Laten we van dit seizoen er eentje maken voor in de boeken en op een hoge noot eindigen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear