De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we niet steevast de wekker op onze smartphone zetten wanneer er een DTM-race van start gaat. Afgelopen weekend reden de Deutsche Tourenwagen-Masters op het circuit van Hockenheim, waar ze maar weer eens lieten zien dat dit geheel onterecht is. Met name de eerste race op de Hockenheimring zat vol bizarre momenten, waaronder een megacrash.

In de eerste ronde gaat het al fout voor een aantal coureurs. Bij het uitkomen van de haarspeldbocht verliest de Audi R8 van Kelvin van der Linde een band. Wanneer de marshalls alle troep hebben opgeruimd, gaat de race verder, maar na de herstart gaat het wederom mis. Deze keer bij het uitkomen van de eerste bocht.

Megacrash in de DTM

In diezelfde ronde vindt een nog grotere crash plaats. Het begint bij een onhandige actie van David Schumacher (het neefje van Michael). Hij snijdt voor Thomas Preining langs en beide coureurs eindigen hard in de muur. Daarnaast geeft Ricardo Feller, in de blauwe Audi, Dennis Olsen in de geel-witte Porsche een beuk.

Olsen klapt met volle vaart op de muur, waarbij zijn motorblok met een flinke vuurbal volledig uit de auto wordt gerukt. Gelukkig zijn alle betrokken coureurs ongedeerd. Na de rode vlag gaat de race verder, en tot de laatste meters strijdt de top vier om de overwinning. Samengevat: een race die alles had en de hoogte- en dieptepunten van de autosport laat zien. Kijk en leer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear