Attentie, ‘jonge klanten die een actief leven leiden met verschillende vrijetijdsactiviteiten.’ Voel je je aangesproken? Mooi – dan is de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake voor jou. Deze banaan is op maat gemaakt voor jouw individuele lifestyle.

De Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake kan niet meer hipster zijn als ie een snor boven de nummerplaat liet groeien en een koperen tabakspijp in z’n grille had. Dat heeft ie niet, gelukkig. Wat ie wel heeft is vierwielaandrijving, 505 liter bagageruimte, 306 pk en een topsnelheid van 250 km/u.

Specificaties Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

Het vermogen komt uit een 2,0-liter viercilinder en gaat te allen tijde via een automaat naar de wielen toe. Op de 35-versies plaatst Mercedes nog geen driftmodus, daarvoor moet je wachten op de ‘45 S‘ met 420 pk. In 4,9 seconden gaat de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake naar de 100 km/u. De topsnelheid is een voorspelbare 250 km/u.

Eh, gaan met die banaan?

Je hoeft de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake gelukkig niet in het geel te bestellen als je dat niet wilt. Optioneel is een aerodynamisch pakket leverbaar met een achterspoiler en een nieuwe splitter voor ‘voor minder opwaartse druk en het verbeteren van de rijstabiliteit in het sportieve grensbereik’ of een Night-pakket met zwarte exterieurelementen.

De stabiliteitscontrole kent drie standen, de ophanging krijgt er drie, het chassis nog eens twee en er zijn nog eens vijf rijmodi. De remmen zijn krachtiger, de stuurinrichting directer en de uitlaat stukken beter hoorbaar. Genoeg om mee te pielen, dus. En als je wilt, kun je de instellingen wijzigen via het optionele AMG Performance-stuur.

Alternatieven voor de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake?

Die zijn er niet veel. Zoek maar eens een apart ogende stationwagen in het C-segment. De Mini Cooper Clubman JCW komt dicht in de buurt. De Volkswagen Golf R of de Seat Leon Cupra ST bieden wel dezelfde ruimte, maar zijn een stuk minder olijk gestileerd.

Prijs van de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

Prijzen van de nieuweling volgen later. De CLA 180 is zo’n 5.000 euro duurder dan de A 180. De hatchbackversie van de AMG A 35 kost je minimaal 67.639 euro. Doe hier een paar duizend euro bovenop en je komt aardig in de buurt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)