Nou ja, van binnen dan. Mercedes heeft ontdekt dat iedereen donkere teaserplaatjes met half zichtbare koplampen heel vervelend vindt (toch?), dus hebben ze een andere manier van plagen gevonden: twee foto's van het interieur, en verder nog niets. Kunnen we ons in vinden.

Mercedes' compacte 911-concurrent, die tevens de kroon bovenop het modellengamma van de SLS AMG overneemt, staat gepland voor eind dit jaar. Degenen die 'm gaan kopen, kunnen nu alvast wennen aan het dashboard. De centrale ventilatieopeningen vallen meteen op, evenals de hoge middenconsole, die knoppen bevat voor de bediening van de AMG drive unit (ook wel 'de motor' genoemd) en andere zaken, gearrangeerd in de formatie van acht cilinders. Dat is ook precies wat de AMG GT krijgt: acht cilinders.

Om precies te zijn wordt het een geheel nieuwe, 4,0-liter biturbo V8. 'Iedereen bij AMG is gek op de grote, atmosferische 6.2', vertelde AMG-baas Tobias Moers ons eerder dit jaar, 'maar geloof ons, de nieuwe V8 zal een uitstekende gasrespons hebben. Iedereen zal er blij mee zijn.' Later in Genève zei hij dat AMG tijdens de ontwikkeling van de GT ter vergelijking heeft gekeken naar de 911, de Jaguar F-type en zelfs naar de Corvette. Dat belooft wat.

Er komen meerdere varianten van de GT – misschien een shooting brake, een vierdeurs coupé, een crossover met acht wielen? – en hij zal er behoorlijk lekker uitzien. Althans, hoofdontwerper Gordon Wagener belooft dat hij veel weg zal hebben van de Vision Gran Turismo conceptcar die we vorig jaar op de autoshow van Los Angeles zagen glimmen. En dit is dus z'n interieur. We wachten in spanning af.

Reacties