Als je ziet dat de duurste Audi van Nederland in 2022 een SUV is, dan kun je voorspellen dat de duurste Mercedes wel een G-klasse zou zijn. Zo is er in Nederland al een G 63 4×42 verkocht voor 454.026 euro, maar dat is niet de duurste Mercedes van 2022. Die eer gaat naar een knaloranje Mercedes-AMG GT Black Series, zo blijkt uit onderzoek van TopGear Nederland. Officieel heet de oranje kleur trouwens Magma Orange.

De eigenaar van deze Black Series betaalde volgens het kentekenbewijs 473.615 euro voor het circuitspeeltje met een kenteken. Je zou nu verwachten dat hij een unieke auto heeft, maar dit jaar werden er nog minimaal drie andere AMG GT Black Series in dezelfde kleur op Nederlands kenteken gezet. Op de G-klasse na, is de volledige top tien van duurste Mercedessen bezet door de Black Series.

De duurste Mercedes van 2022 is de ultieme GT

De Mercedes-AMG GT Black Series is het non plus ultra van AMG’s sportiefste model. Met een speciaal aangepaste V8 met vlakke krukas heeft hij 730 pk en 800 Nm, goed voor een 0-100-tijd van 3,2 seconden en een top van 325 km/u. De 0-200-tijd ligt net onder de 9 seconden. Dit is momenteel de enige Duitse productieauto met zo’n vlakke krukas

Het was de snelste auto op de ‘Ring

Waar al dat spoilerwerk goed voor is? In de handen van GT3-snelheidsspecialist Maro Engel wist de nieuwe AMG GT Black het monstercircuit te ronden in 6 minuten en 43,616 seconden. Dit is ruim een seconde sneller dan de vorige recordhouder, de Lamborghini Aventador SVJ. Inmiddels is dat record overigens weer afgepakt door Porsche.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)