De wereld roept nu wel oh en ah bij de nieuwe Mercedes SLS AMG, maar het merk was ook in het verleden al goed voor extreme voertuigen. Wat te denken van deze CLK GTR, een circuitauto waarvoor ter homologatie 25 exemplaren met kenteken zijn gebouwd.
 
Interesse in zo’n wagentje uit het einde van de vorige eeuw? Dan keer het spaarvarken maar om, want veilighuis RM heeft er op 28 oktober maar liefst twee in de verkoop. Het gaat om een coupé en een roadster die zijn voorzien van een 6,9-liter V12 met 612 pk.
 
De krachten blijven achterin en worden via een sequentiële zesbak met schakelpaddles aan het stuur op de achterwielen overgebracht. En de boel komt weer veilig tot stilstand door middel van carbon fiber remmen.
 
De twee auto’s komen van dezelfde eigenaar die de modellen met rechtse besturing bestelde en er vervolgens nooit mee heeft gereden. De auto’s hebben niet eens een kenteken en zijn ook niet op naam geregistreerd. Nieuw uit het doosje!
 
RM Auction geeft een richtprijs aan van ruim 400.000 euro en dat is ongeveer éénderde van de originele aanschafprijs. Toch een aardige afschrijving over ruim tien jaar tijd!

Reacties