Bij het Pebble Beach Concours volgende maand wordt een aantal bijzondere auto’s geveild. Auto’s zoals de Ford GT40 die als derde finishte op Le Mans in 1966 (onderdeel van de historische 1-2-3-finish) en een Ferrari 250 GTO die misschien de duurste auto ooit geveild gaat worden. Er is niet alleen maar prehistorisch spul. Je kunt bijvoorbeeld ook deze Mercedes-AMG CLK GTR kopen, die ronduit geweldig is.

De CLK GTR was ontworpen om mee te doen in het FIA GT-kampioenschap, naast de Porsche 911 GT1 en de McLaren F1 GTR. Maar om mee te kunnen doen in de destijds nieuwe raceserie, moesten de merken 25 straatlegale versies van hun raceauto’s maken. Aldus geschiedde: er werden twintig coupés en vijf roadsters gebouwd. Deze CLK GTR is nummer 9. Oorspronkelijk werd deze auto in Duitsland gekocht, waarna hij in 2005 verhuisde naar Hong Kong. Tegenwoordig kun je hem in de VS vinden. De straatlegale racer mag dan drie eigenaren gehad hebben, hij heeft niet meer dan 1.500 kilometer op de teller staan.

Deze auto lijkt meer op de Ford GT40 dan de McLaren F1, aangezien de GT40 ook eerst een raceauto was en omgebouwd werd om de gewone weg op te mogen. De F1 was vanaf het begin af aan een straatlegale auto en metamorfoseerde zich pas later naar raceauto. Je kunt duidelijk merken wat de origine is van deze Mercedes-AMG CLK GTR. Hij mag dan ABS en airconditioning hebben, verder is hij vrijwel identiek aan de auto’s die Mercedes inschreef voor de GT1-series. Dat houdt in dat je een 6,9-liter V12 krijgt, een sequentiële zestraps versnelling, en meer vleugels en spoilers dan een Boeing 747. Overeenkomsten met de normale CLK: alleen de voor- en achterlichten.

De auto is in een recordtempo ontwikkeld om hem op tijd klaar te hebben voor de seizoensopener in Hockenheim. Er zaten slechts 128 dagen tussen de eerste schetsen en de eerste testen met een fysieke auto. Dit had geen gevolgen voor de prestaties, aangezien Mercedes het kampioenschap domineerde met deze CLK GTR.

Op 25 augustus wordt de auto geveild in Monterey. Als je toevallig in de buurt bent en je wilt #9 met je meenemen, zul je naar schatting tussen de 4.250.000 dollar en 5.250.000 dollar af moeten tikken. Kom je hem dan wel even aan ons laten zien?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)