Voor de zekerheid keken we nog even, maar er is geen extra nulletje op de bankrekening verschenen. We willen verder niet opscheppen, maar als dat wel zo was, dan hadden we nu zeker genoeg voor het eerste tankje benzine. Statistisch gezien behoor jij ook niet tot de 3 procent miljonairs (toch best veel, niet?) van Nederland, de mensen die eventueel het geld bezitten om een Mercedes CLK GTR te halen of in ieder geval te financieren. Met een nieuwprijs van meer dan 1 miljoen euro was het destijds de duurste nieuwe auto ooit gebouwd. Nu gaan ze richting de 4 tot 5 miljoen euro.

Instructievideo voor de Mercedes CLK GTR

In normale tijden zul je dus nooit een instructie meemaken voor de aflevering. Dankzij corona krijg je nu toch de kans. DK Engineering verkocht pas een Mercedes CLK GTR en maakte een instructievideo voor de nieuwe eigenaar. Voor ons kijkplezier plaatsten ze de video van 18 minuten online – en het is oprecht heel interessant om te zien. Zo kun je voordat je gaat rijden in de dorpel het blussysteem in- of uitschakelen. De auto in de versnelling zetten is ook niet zo rechttoe rechtaan als je zou denken. Ook de neutraal verstopt zich met enige regelmaat. Karakter, zouden de Italianen het noemen.
Olie peilen doe je bijvoorbeeld door het klepje in de b-stijl rechts te openen en de gigantische peilstok eruit te trekken. Ook laat de video zien hoe je het koetswerk van de achterkant tilt, zodat je de V12-motor in vol ornaat kunt aanschouwen. De volledige neus van de Mercedes CLK GTR is eveneens te verwijderen. Voor beide klusjes moet je wat vrienden bellen. Wij zouden wel weten hoe we onze CLK GTR zouden tentoonstellen; poedeltjenaakt. Het allergaafste is trouwens het hydraulische kriksysteem dat de auto van de grond tilt met een druk op de knop.

Wat is er zo bijzonder aan de Mercedes CLK GTR?

Mercedes wilde aan het einde van de jaren negentig graag racen in de GT1-klasse tegen Porsche en McLaren. Om mee te mogen doen, moesten ze 25 CLK-raceauto’s bouwen voor de straat. Dat werd de Mercedes CLK GTR. In totaal bouwden ze 20 dichte versies en 5 cabrio’s. In de auto ligt een 6,9-liter V12 die ruim 600 pk en 775 Nm genereert. Goed voor een 0-100-tijd van 3,8 seconden en een top van 344 km/u.

Fascinerend: Mercedes CLK GTR instructievideo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)