Slik. 670 pk is vandaag de dag niet zo bijzonder meer, maar dat was een decennium geleden wel anders. Als dat dan ook nog gepaard ging met een koppel van 1.000 Nm, dan had de Mercedes SL 65 Black Series R230 onze volle aandacht. Dat koppel is ook nog eens begrensd om de automatische vijfbak te beschermen. Dat betekent dan wel weer dat het beschikbaar is van 2.200 tot 4.200 tpm.

Een door AMG gekietelde twin-turbo V12 klinkt natuurlijk al best goed, maar zoals de Mercedes CLK DTM in essentie de SLR-motor gebruikte, is dit in feite de motor van een Pagani Huayra. We slikken nog eens. En beide auto’s staan nu te koop, in ons kleine kikkerlandje, en wel met een maagdelijke kilometerstand.

De verkoper, Auto Leitner, vertelt aan TopGear dat beide auto’s van dezelfde eerste eigenaar komen, net als een witte SLS 63 AMG Coupé die uit dezelfde collectie komt. Als Mercedes-liefhebber is dit een prima start- (of eind-)punt voor een sublieme verzameling.

De Mercedes CLK DTM is een eerbetoon

De raceversie van de CLK domineerde het DTM, dus bouwde AMG 100 exemplaren van de auto als eerbetoon. De motor is AMG’s prachtige supercharged 5,5-liter V8, in deze uitvoering met 582 pk. Vergeleken met AMG’s reguliere 5.5 heeft deze motor een kleine poelie voor de supercharger, zuigers met hogere compressie en meer, waarmee ie in de buurt komt van de motor in de McLaren SLR.

Hij is verpakt in een indrukwekkende bodykit en heeft een behoorlijk gestripte cabine: geen achterbank, het is niet meer dan een koolstofvezel kooi, met daarin koolstofvezel stoelen en dito deurpanelen. De tellerstand van deze Mercedes CLK DTM uit 2005 is slechts 6.000. Voor 289.500 euro is de auto, waar volgens de verkoper nog geen krasje opzit, van jou.

Bij de SL Black Series werd het stalen vouwdak bij het grof vuil gezet door Mercedes en vervangen door een vaste kap die gemaakt is van koolstof en kunststof. Een groot deel van de rest van de carrosserie trof hetzelfde lot. In totaal werd er 250 kilo bespaard, het equivalent van drie volwassen mannen. Een lichtgewicht kun je het met 1.770 kilo nog steeds niet noemen.

Van deze coupé werden slechts 350 exemplaren gebouwd. De SL Black Series moet 279.500 euro opbrengen. De teller geeft slechts 3.000 kilometer aan. Neem je de SLS AMG Coupé erbij, sprokkel dan 229.500 euro extra bij elkaar. Deze auto reed slechts 700 kilometer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear