Wat is dat toch met automerken en hun passie voor gezinnen met een actieve levensstijl? Elke SUV, crossover en MPV is zogenaamd bedoeld voor hippe gezinnen die elk weekend op de mountainbike zitten. Zo ook deze nieuwe Mercedes EQT, de elektrische versie van de nieuwe T-klasse. Waarom kan het nooit gewoon een auto zijn voor ‘grote gezinnen’ of voor mensen ‘die veel ruimte nodig hebben’. Zitten ze nou te normaal-shamen?

Dit zegt Mercedes: ‘De nieuwe T-Klasse is ontwikkeld voor gezinnen en mensen die, ongeacht hun leeftijd, genieten van outdooractiviteiten en daarbij veel ruimte en maximale variabiliteit nodig hebben zonder in te boeten aan comfort en stijl. En zoals de Concept EQT laat zien: ook in dit segment komen we met een volledig elektrisch model.’ Dus: hou jij van bankhangen? Richt je ongedisciplineerde oogballen dan even ergens anders op.

Wat is een T-klasse?

Goed, we snappen het ergens ook wel. De marketingafdeling moet iets doen om het concept gezinsbusje wat hipper te maken. Zeker voor een kleine MPV ziet de Mercedes EQT er geslaagd uit. Zet ‘m naast een Opel Combo Life en de keuze is qua design snel gemaakt. Mocht je trouwens in de war zijn: de T-klasse is de personenversie van de Mercedes Citan, die je weer kunt vergelijken met een VW Caddy. De EQT is daar dus de elektrische versie van.

De nieuwe Mercedes EQT komt in 2022

Voor nu is het nog een concept, maar hij komt wel ongeveer in deze vorm naar de showrooms. De EQT moet in 2022 verschijnen. Voordat de T-klasse op de markt komt, maken de bedrijfsversies hun opwachting. Die blijven overigens gewoon Citan heten. De nieuwe en nog niet onthulde Citan wordt ontwikkeld in samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi. Hou dus rekening met een soort luxe uitgevoerde Kangoo Family. We zijn benieuwd of het Nissan ook zal lukken om zo’n nette verschijning neer te zetten.

Reacties

 • Gj heeft op 11 mei 2021 geschreven:

  Renault-neus?

  Reageer
 • Henk heeft op 10 mei 2021 geschreven:

  Prachtige lijkwagen!!!!!!
  Dat is het eerste dat mij te binnen schiet, bij het zien van deze nieuwe Mercedes!!!
  Helaas!!!

  • De Denker heeft op 11 mei 2021 geschreven:

   Alles beter dan voor aap rijden in zo’n lelijke Tesla Y die met duct tape aan elkaar geplakt zit.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)