Mercedes is gek op nieuwe het vullen van niches. Alleen op het platform van de A-klasse hebben ze al een stuk of 50 variaties, kijk maar naar de GLA, de CLA en de B-klasse. En waar andere automerken een bepaalde carrosserievorm als uitgerangeerd beschouwen, komt Mercedes vrolijk met een nieuwe auto in dat segment. Binnenkort komt de Mercedes T-klasse het gamma uitbreiden: een kleine MPV voor gezinnen met een ‘actieve lifestyle’.

Een bijzondere keuze, want er zijn zelfs bronnen binnen de autowereld die fluisteren dat Renault de Scénic en Espace zal laten vallen. BMW besloot de 2-serie Active Tourer ook geen vervolg te geven. Mercedes’ eigen B-klasse zien we vooral in politiekleuren rijden, niet zozeer als familieauto. Hoe dan ook, het merk denkt nog best wat exemplaren van de nieuwe Mercedes T-klasse te kunnen verkopen en zal de auto vanaf de eerste helft van 2022 aanbieden. De MPV krijgt schuifdeuren en komt met een benzinemotor, als hybride en ook als volledig elektrisch model.

Hoe de T-klasse er precies gaat uitzien, weten we niet, maar dit moet een redelijk beeld schetsen: ‘Op het platform van een compacte bestelwagen wordt een nieuw model gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen.’ Het klinkt dus als een Mercedes Citan met een achterbank. De nieuwe en nog niet onthulde Citan wordt ontwikkeld in samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi. Hou dus rekening met een soort luxe uitgevoerde Kangoo Family.

Krijgen we dan ook een Mercedes-AMG T 45?

In het verleden speelde AMG zo nu en dan met een MPV van Mercedes, maar het kwam nooit tot een productieversie. We verwachten dan ook niet dat AMG deze keer wel je gezin de stuipen op het lijf zal willen jagen. Ook bij de inmiddels gesneuvelde X-klasse zag AMG er geen brood in, waarschijnlijk mede omdat deze pick-up ook met Nissan was gebouwd en het plaatsen van een opgepept Mercedes-blok voor uitdagingen zou zorgen. Als we een tip mogen geven: ga op zoek naar een dikke R-klasse AMG.

Reacties

  • Dennis heeft op 29 juli 2020 geschreven:

    T-axi klasse

    Reageer
  • TerraX heeft op 29 juli 2020 geschreven:

    Nee

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)