De toekomst is elektrisch, dat is inmiddels wel duidelijk. Ook duidelijk is dat niet iedereen het daarmee eens is. Zelfs de baas van Stellantis is zeer kritisch op de elektrificatieplannen van de EU. Dat de uiteindelijke kopers van de auto’s niet allemaal zitten te wachten op een batterijauto, blijkt wel uit de verkoopcijfers van de bloedsnelle zeecontainer. De Mercedes G-klasse is te populair en de fabrieken kunnen de vraag onder de huidige omstandigheden niet meer aan. Ze lassen een orderstop in.

In 2021 leverde Mercedes maar liefst 41.000 G-klasses af en dat maakte vorig jaar het beste jaar voor de SUV ooit. Hierbij gaat het niet alleen om de AMG met een V8, maar ook de dieselversies met een zescilinder. Dit waren de auto’s die Mercedes überhaupt kon afleveren. Door het aanhoudende chiptekort kunnen autobedrijven niet zo veel produceren als ze zouden willen. Wie nu een G-klasse zou bestellen, zou twee jaar op zijn nieuwe auto moeten wachten. Daarom stopt Mercedes tijdelijk met het aannemen van orders, zo meldt het Duitse Handelsblatt.

De orderstop duurt enkele maanden

Wanneer de orderboeken weer openen, is niet bekend. Een bron vertelt aan Carscoops dat Mercedes de optiepakketten aan het veranderen is en in maart of mei weer bestellingen aanneemt. Het veranderen van de optiepakketten is wellicht een manier om de productie te stroomlijnen of om samenstellingen te bieden die minder chips gebruiken.

Mercedes G-klasse te populair, maar niet voor Amerika

Het nieuws van de orderstop bij Mercedes voor de G-klasse valt gek genoeg samen met het nieuws dat het merk weer V8-motoren gaat aanbieden in Amerika. Dit meldt MotorAuthority. In de VS werd vorig jaar het aanbod van de meeste V8-modellen geschrapt vanwege leveringsproblemen. Ook de Mercedes-AMG G 63 met een V8-motor zou vanaf februari weer te bestellen zijn.

Hoe populair zijn de elektrische auto’s van Mercedes?

Overigens doen de elektrische auto’s van Mercedes het ook zo slecht nog niet. In totaal verkocht Mercedes 48.936 elektrische passagiersauto’s. Daarnaast verkocht Mercedes ongeveer hetzelfde aantal elektrische bedrijfsbusjes. De Mercedes EQS verscheen in augustus van vorig jaar in Europa en wist al 16.370 orders te trekken in 2021.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)