Het moet toch aan je geknaagd hebben als je ergens de afgelopen drie jaar een Mercedes-Maybach S 600 Pullman kocht. Die grille was wel erg gewoontjes. En dat vermogen lag wel erg laag. Van deze onvolkomenheden kun je nu voorgoed verlost zijn – door je oude hok in te ruilen op een nieuwe Mercedes-Maybach S 650 Pullman.

Jazeker: 650 in plaats van 600. Omdat de biturbo V12 voortaan niet de specificaties van de S 600 meekrijgt (530 pk, 830 Nm), maar die van de AMG S 65 (630 pk, 1.000 Nm). In een limousine van deze allure verwachten we niets minder. De S 650 Pullman gaat ermee van 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden en scoort een gemiddeld verbruik van 14,6 l/100 km (330 g/km CO2). Woeha.

Mercedes paste de 6,5 meter lange Pullman verder aan met een paar nieuwe interieurkleuren. Te weten Magma Grey, Mahogany Brown en Silk Beige/Deep Sea Blue. Two-tone lak is nu een optie en het audiosysteem werd geoptimaliseerd. Ook werd er een camera geïnstalleerd die de inzittenden laat zien wat er vóór de auto gebeurt als de scheidingswand tussen hen en de chauffeur gesloten is.

En dan het spektakelstuk van de Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Je voelt ‘m al: de grille. Voorheen was deze gelijk aan die van de povere S-klasse. Nu krijg je een stijlvol watervalexemplaar, gebaseerd op dat van de wonderschone, elektrische Vision Mercedes-Maybach 6. Waarvan we ons overigens nog steeds afvragen wanneer Mercedes hem (en/of z’n cabriobroertje) eindelijk eens gaat produceren.

De prijs van de nieuwe Mercedes-Maybach S 650 Pullman is nagenoeg onveranderd: om en nabij een half miljoen euro. Exclusief belastingen…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)