Automerken werken graag samen met kledingmerken. Zo ontstond destijds ook de verwarrendste auto ooit: de Fiat 500 Diesel, een benzineauto waar kledingmerk Diesel bij was betrokken. Deze samenwerking is wat specialer. Deze Maybach is namelijk samen met Virgil Abloh ontworpen, en het was een van zijn laatste projecten voor hij overleed.

Virgil Abloh was architect, beeldkunstenaar, modeontwerper en dj. Hij overleed vorig jaar november op 41-jarige leeftijd. Voor zijn overlijden maakte hij samen met Maybach deze uitvoering van de S 680. Er worden 150 exemplaren van deze Mercedes-Maybach S 680 Virgil Abloh gebouwd.

Je herkent de S 680 Virgil Abloh aan de two-tone lak. De bovenkant is zwart en de onderkant is gespoten is een zandtint. De velgen zijn gelijk ook maar meegenomen. Dezelfde kleuren voert Mercedes door in het interieur. Ook de interface van het infotainmentsysteem krijgt een nieuw thema.

Specificaties Mercedes-Maybach S 680 Virgil Abloh

De Mercedes-Maybach S 680 is de uitvoering met V12-motor. De 6,0-liter V12 met twee turbo’s produceert 612 pk en 900 Nm. De 0-100-tijd van de S 680 is 4,5 seconden en de topsnelheid is 250 km/u. Wat de prijs van de speciale Virgil Abloh-editie gaat worden, is nog niet bekend.

Kledingcollectie met Off-White

Samen met de Mercedes-Maybach S 680 Virgil Abloh lanceert Ablohs kledingmerk Off-White ook de Capsule Collection. Dit zijn kledingstukken die ook allemaal zandtinten hebben. Er zijn T-shirts, truien, petten en zelfs racehandschoenen te krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)