Ook in kringen waar ze in de ochtend kaviaar op hun bammetje strooien in plaats van hagelslag, zijn mensen gek op besparen. Een tonnetje besparen is daar alsof je een tweede bakje kwark voor de helft van de prijs kunt scoren; dat laat je toch niet liggen. We gokken zo dat deze PHEV van Maybach zomaar de helft van de V12-versie kan gaan kosten.

De Mercedes-Maybach S 580 e is de eerste plug-in hybride van het merk. Technisch is de nieuwkomer gelijk aan de S 580 e van Mercedes (zonder Maybach-toevoeging). Je krijgt dus een zes-in-lijn benzinemotor die samen met een elektromotor 510 pk produceert. Je kunt er zo’n 100 kilometer elektrisch mee rijden, afhankelijk van hoe rustig je chauffeur rijdt.

De PHEV is stilste Maybach ooit

De 0-100-tijd van deze slee is 5,1 seconden, maar dat is nauwelijks relevant voor deze auto. Het grootste voordeel is dat deze auto extra stil kan voortbewegen in de elektrische modus. Omdat er gekozen is voor een zes-in-lijn, zal deze ook heel trillingsarm bijspringen. Tijdens een lunch van 30 minuten kan de auto helemaal volgeladen worden.

Het gepeupel wil natuurlijk nu weten wat de auto kost, maar dat is helaas nog niet bekend. De reguliere S-klasse met dezelfde aandrijflijn kost net geen 150.000 euro, wat bijna 50.000 euro goedkoper is dan de 580 zonder elektromotor. De besparing komt vooral door de afgenomen uitstoot, wat zorgt voor minder BPM in Nederland.

We gokken zo dat deze PHEV van Maybach rond de 200.000 euro moet uitkomen, ook 50.000 euro minder is dan de Maybach 580. Natuurlijk kun je de auto daarna nog leuk aankleden met opties. Wil je voor de ultieme versie gaan, dan mag je minimaal 336.000 euro aftikken. Dan heb je de V12-versie met 612 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)