EV-bouwers doen er alles aan om snelladen zo snel mogelijk te maken. Op den duur zou opladen even snel of sneller moeten gaan dan het tanken van benzine. Maar dan moet een tankbeurt niet nog korter worden. Dat probeert Mercedes wel te doen. Het merk introduceert een nieuw systeem waarbij je in de auto kunt betalen voor de net getankte peut.

Het nieuwe pay+ verandert je E-klasse in een rijdende pinpas. Voorlopig kunnen alleen gebruikers debet- en creditkaarten van Mastercard en Visa betalen vanuit de auto. Daarnaast werkt het systeem nu bij 3.600 Duitse tankstations. Later zijn benzinestations in andere Europese landen aan de beurt.

Hoe werkt het betalen in de auto van Mercedes?

Als je bij het tankstation aankomt, verschijnt op het scherm ‘Fuel & Pay’. Hier selecteer je de pomp. Het systeem rekent uit hoeveel je maximaal kunt tanken aan de hand van hoeveel er nog in de tank zit en de benzineprijs. Zodra je hebt gekozen hoeveel je wilt tanken, bevestig je de transactie door je vinger op een scanner onder het scherm te leggen.

Vingerafdruk scanner Mercedes MBUX

Je kunt je afvragen hoeveel tijd en moeite je bespaart door niet even je pasje langs de betaalzuil te houden naast de pomp. We bedoelen, je bent toch al uitgestapt om het vulpistool in je auto te hangen. Al zal het bij bemande tankstations, zeker als je in de rij moet staan waar mensen broodjes bestellen, wellicht wat tijd kunnen schelen.

Het schijnt dat 60 procent van de 18 tot 39-jarigen in vanuit het infotainment te willen betalen voor de peut. In ieder geval in Duitsland. Dat liet Mastercard onderzoeken door onderzoeksbureau GfK. En heel eerlijk: het klinkt ook wel lekker makkelijk. Alleen wel oppassen als iemand vriendelijk aanbiedt om voor je te tanken.

Reacties

 • MarkV heeft op 2 oktober 2023 geschreven:

  Ik gebruik dit al jaren met mijn Mercedes me account. Fuel en pay dus zo bijzonder is dit niet meer. Ik geef aan hier tank ik, vervolgens meld ik me af na het tanken en de app betaald het station.

  Reageer
 • Lode heeft op 30 september 2023 geschreven:

  Dit doe ik al maanden zo met de app bij q8 tankstations .het kan ook via bank app al langer.

  Reageer
 • Lode heeft op 30 september 2023 geschreven:

  Dit doe ik al maanden zo met de app bij q8 tankstations .het kan ook via bank app al langer.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear