Na even de kat uit de boom gekeken te hebben met de SLS AMG E-Cell conceptcar – waarin we zelfs een kort rondje mochten rijden – gaat Mercedes nu daadwerkelijk een volledig elektrische supercar op de markt te brengen. Zie hier: de SLS AMG Electric Drive, die terloops meteen even de allerkrachtigste AMG ooit is. En misschien ook de allerblauwste.

Net als de E-Cell heeft deze SLS bij elk wiel een aparte elektromotor, waarmee er niet alleen bijzonder weinig bewegende (slijtagegevoelige) onderdelen in de aandrijflijn zitten, maar de auto ook meteen vierwielaandrijving heeft gekregen. Elke motor spint met maximaal 13.000 toeren en weegt 45 kilo. De accu’s (400 V, 60 kWh) zitten in de bodem van de auto, laag en gecentreerd.

De E-Cell had 533 pk en 880 Nm, wat al behoorlijk indrukwekkend was. De productieversie? 552 kW (dat is 750 pk) en 1.000 Nm. Nou, mocht je je nog afvragen of elektrische auto’s eigenlijk wel leuk kunnen zijn…

Van 0 naar 100 km/u in een affaire die na 3,9 seconden achter de rug is. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Opladen kan in drie uur met een snellader, of in een niet malse twintig uur met een normaal stopcontact. Een grappig detail: aangezien AMG’s zich altijd hebben onderscheiden op het gebied van motorgeluid, is dit ook bij de SLS Electric Drive niet vergeten. Wat voor gezoem we hier precies bij voor ogen (oren) moeten hebben, weten we niet, maar we zijn benieuwd.

Dit alles is, zoals je wellicht al vermoedde, niet goedkoop. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar aangezien het een elektrische auto betreft, zal onze ontzettend milieubewuste regering er weinig extra belastingen over heffen en is de Duitse prijs misschien toch een aardige indicatie. Die is 416.500 euro. Pats, boem, zo.

Reacties