‘In 2024 is het precies 100 jaar geleden dat het iconische Britse automerk MG (Morris Garages) werd opgericht’, trapt het persbericht van MG af. En blijkbaar beginnen de festiviteiten vandaag al, want om het jubileum te vieren is hier de MG Cyberster. De auto moet het oude MG met het moderne merk verbinden. Dat doet de auto door stijlelementen van de oude MGB Roadster over te nemen.

De ronde koplampen zijn bijvoorbeeld een knipoog, net als de uitgesproken lijn langs de zijkant. Met niet al te veel moeite herken je in de achterlichten een Britse vlag – met een beetje inspiratie van Mini, zullen we maar zeggen. De connectie naar het verleden mag duidelijk zijn. De cabine durven we niet aan te wrijven retro te zijn.

Wanneer komt de MG Cyberster?

Over een productiemodel is nog niets bekend. Als we een inschatting mogen doen, komt de MG Cyberster in 2024 naar de showrooms. Als het merk besluit de auto te produceren, tenminste. De gedroomde specificaties zijn momenteel een volledig elektrische aandrijflijn en een actieradius van 800 kilometer. Een leuk alternatief voor de Tesla Roadster?

Advertentie

Reacties

  • Lieven heeft op 12 april 2021 geschreven:

    Lelijke Chinees power rangers den top

    Reageer
  • nico heeft op 9 april 2021 geschreven:

    Op foto 6 lijkt hij op Venom. Niet de Hennessey maar de Marvelspin.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie