Mini mag dan maar één EV in het aanbod hebben, ze doen er prima zaken mee. Drie jaar na de introductie van de Mini Electric heeft één op de vijf Mini’s in Europa een elektromotor. In Nederland is dat zelfs een kwart van de Mini’s. Genoeg reden voor het merk om door te pakken. Dat doet Mini met deze Electric Cabrio. Heel groot pakt Mini trouwens niet uit, want er komen er maar 999 van naar Europa.

Mini belooft een ‘openlucht kartgevoel’. En dan hebben ze het niet over de geur van ongewassen overalls in een slecht geventileerde kartloods. Een spotprijs krijgt Mini Electric Cabrio overigens niet. De eerste elektrische cabriolet ter wereld kost 62.990 euro. De Mini Electric met drie deuren gaat in Nederland nu voor tenminste 38.390 euro. De prijzen van de benzine-cabrio beginnen bij 40.150 euro.

Specificaties van de Mini Electric Cabrio

De cabrio krijgt dezelfde 32,6-kWh batterij en elektromotor als de gewone Mini Electric. Het vermogen is 180 pk en het koppel 270 Nm. De actieradius is 201 kilometer, wat 39 kilometer minder ver is dan de gewone Mini Electric. De 0-100-tijd is trouwens 7,3 seconden.

De John Cooper Works Cabrio is net zo duur

Ook de JCW-versie van de Mini zonder dak is goedkoper dan de Electric Cabrio. Voor de Mini John Cooper Works Cabrio ben je tenminste 59.291 euro kwijt. Deze heeft een 2,0-liter viercilinder motor met meer vermogen (231 pk) en een betere 0-100-tijd (6,5 seconden) dan de elektrische cabrio. En leuk voor een cabrio: je hebt motorgeluid.

Ook leuk: de Mini Electric Cabrio wordt in Nederland geproduceerd. Van de 999 exemplaren blijven er maar 30 hier. En dan de auto zelf. De cabrio heeft een stoffen dak dat open en dicht kan bij snelheden tot 30 km/u. Een ander leuk detail is dat je het stoffen dak ook kunt gebruiken als schuifdak, net als bij de Fiat 500e.

Mini Electric Cabrio (convertible) schuifdak

Het interieur van de Mini Electric Cabrio

Electric Cabrio heeft standaard sportstoelen voorin, een leren stuur, ‘Piano Black’ interieurdelen, een windscherm, een head-up display, veel rij-assistenten, wat speciale badges en hetzelfde dashboard als in de elektrische Mini met een hard dak. Het middenconsole is nog altijd hetzelfde met het ronde scherm en de zilveren knoppen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)