Ford Fiesta ST

Prijs nu: ca. € 4.000
Een hot hatch zoals een hot hatch hoort te zijn. Ford pakte een nederige Fiesta en lepelde daar de 2.0 uit de Mondeo in. Twee mooie compensatiestrepen erop en je bent klaar.

Suzuki Swift Sport (2005)

Prijs nu: ca. € 4.000
Niet voor niets is dit dé keuze voor vele verhuurbedrijfjes langs de Nürburgring. Rijdt zeer leuk, is redelijk vlot en oerbetrouwbaar, omdat het een Suzuki is. Plus: ze zijn redelijk vaak uitgerust met stoelverwarming.

Fiat Panda 100HP

Prijs nu: ca. € 4.500
Gaat niet bepaald bloedverziekend hard, maar ziet er wel ontzettend tof uit. En nog lekker compact ook, en toch ruim vanbinnen. Een prima hot hatch als daily driver.

Harris’ keuze: Ford Focus 1.6 Zetec (2000)

Prijs nu: vanaf € 800
Harris zegt: Voor er crossovers waren, was dit wat mensen kochten als ze ‘gewoon een auto’ wilden. Ford sloeg met deze Focus de spijker precies op z’n kop. Het aanbod in deze voorwielaandrijvers is groot en aftands; zoek een goede.

Harris’ keuze: Alfa Romeo Alfasud (1981)

Prijs nu: ca. € 5.000
Harris zegt: Het zou je kunnen verbazen dat Alfa – nu gespecialiseerd in achter- en vierwielaandrijving – er vroeg bij was met een voorwielaangedreven hatch. De Sud was een parel, maar wel een roestige.

Harris’ keuze: Renault Mégane RS Cup (2010)

Prijs nu: ca. € 13.000
Harris zegt: Nu Renault het Ring-record voor voorwielaandrijvers in handen heeft met een Mégane van 60 mille (ik verzin dit niet), heb je hier een auto die bijna even goed is – voor een fractie van de prijs.

Reacties

  • Axel Médart heeft op 29 december 2019 geschreven:

    En Abarth? Big bang for your buck.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)