Rouwig en terneergeslagen waren de Texanen ongetwijfeld toen de Ford F-150 Raptor geïntroduceerd werd. Want wat moeten ze in hemelsnaam met een pick-up met een nietige V6? Zelfs al is het dezelfde 3,5-liter V6 als in de Ford GT ligt. Hennessey komt voor deze mensen met een fijne pick-me-up: de Hennessey Velociraptor V8.

De Hennessey Velociraptor V8 is de Velociraptor die wel al kenden, maar dan met een achtcilinder. En omdat het Hennessey is, bouten ze er direct een 2,9-liter supercharger op met de benodigde randaccessoires zoals een intercooler, een beter brandstofsysteem en een nieuwe ECU. Het totale vermogen komt neer op 767 pk.

Hennessey Velociraptor V8 in twee smaken

Niet elke Hennessey Velociraptor V8 is hetzelfde. Je kunt bij Hennessey kiezen voor een sport- of een offroad-kit. De eerstgenoemde komt met een verlagingsset, 22-inch wielen, betere stabilisatoren en dikkere Brembo-remmen. Bij de tweede groei de bodemvrijheid en komst met 20-inch wielen, 35-inch banden, ledverlichting en andere bumpers.

Ongetwijfeld combineert Hennessey de Velociraptor V8-upgrade met de 6×6-kit. Op dat moment is er in principe niets meer dat je tegenhoud. Op hoge brandstofprijzen na.

Oh, en de Hennessey Velociraptor V8 kan een burnout

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie