Hè bah, kijk even onder je schoenen. Heb je weer in een Smart gestaan? En nu zit het helemaal tussen het profiel. Pak maar even een takje om het ertussenuit te pulken. En heb je nu weer de gevel van de garage eruit gereden? En waarom is de pomphouder ineens je beste vriend? Alweer een hittegolf?

Slechts een greep van de opmerkingen die je krijgt als je deze gloednieuwe H1 koopt. Met de Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition compenseer je zelfs voor de kleinste schoenmaat. Het Amerikaanse bedrijf Mil-Spec doet met de Schwarzenegger-mobiel wat Singer met Porsches doet, maar dan minder subtiel. Een soort schreeuwer, dus.

Mil-Spec tilt de koets van het chassis om elk stukje Hummer H1 op te knappen of te verbeteren. Een 6,6-liter diesel-V8 pompt 500 pk naar alle wielen en met 1.355 Nm koppel zijn er weinig obstakels die je niet kunt overmeesteren.

Deze Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition No. 003 is de eerste Hummer die de publiekelijke verkoop ingaat. Hij staat al in jouw garage voor 239.000 dollar (206.000 euro, zonder belastingen). Als dat past. Het interieur is straks zwart met de mooiste tellerbak die we vandaag zagen. De buitenkant werd uitgevoerd in de kleur After-Burner Grey, wat de tofste kleurennaam is die je voorlopig gaat horen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear