Het leek er een tijdje op dat Mitsubishi een roemloze dood zou sterven in Nederland. Zo’n twee jaar geleden kondigde het merk aan klaar te zijn met Europa en rustig aan af te bouwen. Dat was iets te voorbarig, want een jaar later lieten ze plots weten dat ze toch met nieuwe modellen kwamen. Ze mochten een platform lenen van Renault om nieuwe auto’s op te bouwen.

De eerste is al bekend, dat wordt de volgende ASX. Vandaag laat het merk weten ook met een nieuwe Mitsubishi Colt te komen. De vorige generatie was nog best een geinig ding nadat hij bij de facelift het neusje van de Lancer Evo kreeg. Smart leende destijds van deze auto het onderstel voor de flop die ze de Forfour noemden. Leuk detail: deze auto’s werden in Nederland gebouwd.

Mitsubishi ASX (2023)

Dit moet de nieuwe Mitsubishi ASX worden | Foto: © Mitsubishi

De nieuwe Mitsubishi Colt en de nieuwe ASX staan allebei op het CMF-B-platform van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. De Colt wordt een hybride zonder stekker, dus een soort Clio E-Tech, en de ASX komt als hybride zonder stekker en als PHEV mét stekker. In 2023 moeten de nieuwe Colt en ASX verschijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)