Een geheim kan nog zo goed bewaard blijven, in ons digitale tijdperk zijn er altijd wel ergens personen bereid die foto’s naar buiten smokkelen. Zo ook met de Lancer Prototype-S Concept van Mitsubishi. Het merk scheepte ons af met een tekeningetje, maar heeft de foto’s voor de persmap van Genève al klaar.
 
De concept is qua carrosserievorm al helemaal gereed. Hier en daar wat details wegdenken en de huis-tuin-en-keuken uitvoering is er goed uit te halen. Ziet er lekker stoer en sportief uit in deze snelle uitvoering met grote wielen, diepe voorbumper en niet te vergeten een forse dakspoiler. Een auto waar bijvoorbeeld Seat met haar Leon een aardige concurrent mee krijgt. De rij-indrukken van de sedan zijn meer dan bevredigend, dus op dat vlak zal ook de hatchback niet teleurstellen.
 
Motorisch zal de hatchback ongetwijfeld gelijk lopen aan de sedan, al is het zeer de vraag of er ook een Evo-uitvoering op het programma zal staan. De concept heeft wel de 2-liter turbomotor, dus zit er minimaal een Ralliart-variant in.

Reacties