Zou je iemand van Marktplaats zomaar je blinde darm laten verwijderen? Ook niet als ie belooft ‘heus niet je nier te verkopen’?’ Met dezelfde benadering zoeken de meeste autoliefhebbers een garage uit: niet zomaar eentje. En al helemaal niet voor je geliefde klassieker waar voor een hoop geld aan gesleuteld moet worden. Daarom is het zo frappant dat deze Amerikaanse monteur er met 2 miljoen dollar aan klassieke auto’s en auto-onderdelen vandoor kon gaan.

De man heeft een bedrijfje dat claimt klassieke auto’s te restaureren. Maar dat is niet de service die het bedrijf levert. In werkelijkheid is het een transportbedrijf, maar niet eentje die toestemming vraagt. ‘Mensen brengen klassieke auto’s naar het bedrijf om te laten restaureren’, zegt een agent tegenover Galvnews. ‘In plaats van de restauratie, verhuisde hij ze gewoon.’ Ook het bedrijfje zelf verhuisde meerdere keren.

Gedupeerden aan het woord

Door de constante stroom aan verhuizingen raken de monteur, zijn bedrijfje en de klassieke auto’s zoek. Een gedupeerde eigenaar van een Chevrolet Camaro uit 1972 vertelt aan KPRC2 dat hij 28.000 dollar betaalde voor de reparaties. Volgens de monteur zou het 12 weken duren om de auto te maken. Twee jaar later heeft hij zijn Camaro nog steeds niet gezien. Daar kan binnenkort verandering in komen.

De politie is begonnen om alle klassieke auto’s bij hun eigenaren terug te krijgen. Je zou denken dat de auto’s al lang verkocht of gestript zijn, maar blijkbaar bewaarde de oneerlijke monteur in ieder geval een deel van de auto’s. Onder de auto’s die nu al gevonden zijn, bevinden zich dus een Camaro uit de jaren zeventig. Ook zien we een oude Ford pick-up en wat Mustangs.

De politie verwacht nog meer auto’s terug te vinden. Een andere bedrogen eigenaar van een oldtimer geeft nog wat advies: ‘Doe je huiswerk voordat je je auto dropt bij een garage.’ De ‘restaurateur’ wordt beschuldigd van diefstal van eigendommen en wordt vastgehouden op een borgsom van 200.000 dollar.

Advertentie

Reacties

  • Theike Futs heeft op 4 juli 2023 geschreven:

    Wat een stoute meneer zeg.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie