Ons geduld werd in juni van dit jaar eindelijk beloond. De BMW M3 Touring kwam er dan uiteindelijk toch en we leefden nog lang en gelukkig. Het is de eerste stationwagenversie van de M3 van BMW zelf en hij ziet er ook nog eens tof uit, vind je niet? Vandaag maakt BMW de Nederlandse prijs bekend van de nieuwe BMW M3 Touring.

Om je geheugen even op te frissen: de BMW M3 Touring komt met dezelfde 3,0-liter zes-in-lijn met dubbele turbo’s als de standaard M3. Hij produceert 510 pk en 650 Nm en heeft altijd xDrive-vierwielaandrijving. De 0-100-tijd is 3,6 seconden, naar 200 ga je in 12,9 seconden en de topsnelheid ligt op 250 km/u.

Er zijn twee modi voor de vierwielaandrijving (4WD en 4WD Sport) en is er een 2WD-stand die al het vermogen naar de achterwielen stuurt en de vriendelijke hulpjes om je recht te houden uitschakelt. De M Drift Analyser zal in dat geval als een jury fungeren bij je driftkunsten. Deze functie meet onder andere de lengte van de drift en geeft je een score van een tot vijf sterren.

Prijs van de BMW M3 Touring

Voor de BMW M3 Touring ben je in Nederland tenminste 138.967 euro kwijt. Daardoor is hij bijna 4.000 euro duurder dan zijn broertje, de BMW M3 xDrive Sedan. Voor die 4k extra krijg je een kofferbak van 500 liter (1.510 liter met de achterbank plat) en ook eigenlijk een beter uitziende BMW M3, als je het ons vraagt. De BMW M3 Touring is overigens maar 25 kilo zwaarder dan de sedan.

In de configurator van BMW Nederland zien we de optie voor een dieselversie verschijnen bij de BMW M3 Touring (en de M4). We gokken dat BMW niet werkt aan een grote verrassing in de vorm van een diesel-M3, dus dit zal vast een klein foutje zijn. Je kunt de BMW M3 Touring vanaf deze maand al bestellen en in november start de productie.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie