Als je een beetje doorrijdt – en gelukkig kan dat in Duitsland op sommige plekken heel aardig – ben je vanuit Nederland binnen vier uurtjes wel bij de Nürburgring. Geen slechte score voor een weekendje weg. Voor mensen uit Engeland is dat net even anders; die moeten al snel minimaal tien uur reizen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je niet gelijk een ban te pakken hebt.

De BMW-rijder in de video hieronder moet afremmen voor opruimwerkzaamheden. Baanmedewerkers hebben pylonen neergezet en zo te zien moeten er wat vloeistoffen opgeruimd worden. De bestuurder van de M3 wil blijkbaar even koekeloeren en wordt gesommeerd door te rijden. Logisch; want hij houdt het verkeer op.

Blijkbaar is hij het daar niet mee eens en hij trekt weg van de baanmedewerkers met een rokerige burnout. Een efficiënte manier om een baanverbod te krijgen. De BMW M3 zou de rest van het weekend dan ook niet meer op de baan gezien zijn. Wel is hij gespot op de openbare weg naast de Nürburgring terwijl hij een flinke burnout deed.

Hoe werkt zo’n baanverbod?

Als een marshall je iets ziet doen wat niet mag (wat in dit geval niet heel lastig was), dan geeft ie dat door aan een collega bij de uitgang, legt de filmer van de onderstaande video uit aan TopGear Nederland. Als je de Nordschleife verlaat, dan krijg je te horen dat je de rest van de dag of de rest van het weekend verbannen bent van de Nürburgring.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie