Een getunede BMW M3 kennen we inmiddels wel. Getunede BMW M3 Touring daarentegen zijn nog vrij schaars. Jazeker, de eerste compacte stationwagen van de M-divisie komt niet weg zonder gekieteld te worden door de Duitse tuner Manhart. Dankzij aanpassingen aan de ECU en een nieuwe uitlaat produceert de twinturbo zes-in-lijn nu 650 pk en 800 Nm koppel.

Zoals je kunt zien, smeert Manhart de M3 Touring ook nog even vol met een knalblauwe kleur. Daarnaast zijn er wat koolstofvezel ditjes en datjes, zoals inzetstukken in de grille en flapjes voor de wielkasten op de voorbumper. De motorkap en de splitter leent Manhart van de ietwat tegenvallende M4 CSL. De wielen meten 21 inch vóór en 21 inch bij de achterwielen.

Het beste van de Manhart BMW M3 Touring

Wat we stiekem het leukste vinden aan de BMW M3 Touring van Manhart zit in het interieur. In het dak is een ‘sterrenhemel’ in Rolls-Royce-stijl gebouwd. Net als bij een echte Rolls-Royce zijn er heel veel kleine led-lampjes gebruikt. Je kunt je voorstellen de hoeveelheid lampjes immens is in een verlengde 3-serie. Iemand al een vallende ster gespot?

BMW M3 Touring Manhart sterrenhemel interieur

Alleen als je geïnteresseerd bent in het tuningpakket van Manhart voor de BMW M3 Touring, mag je weten wat het allemaal kost. In Nederland ben je voor de auto alleen al 145.845 euro kwijt. In België kost de M3 Touring minimaal 126.075 euro. We zouden de monteurs van Manhart in ieder geval vragen om de pot verf link te laten liggen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie