Samengevat is de M3 Touring een BMW die rijdt, stopt en stuurt als een M-auto, maar dan met een praktische kofferbak. Wellicht wordt de verlengde M3 straks nog wat sportiever. Volgens BMW Blog heeft het bestuur van BMW op de groene knop gedrukt voor een M3 CS Touring die in 2025 verschijnt in gelimiteerde aantallen.

Hoe gelimiteerd? Volgens de BMW-nieuwswebsite komen er tweeduizend wereldwijd. Daarvan zouden er geen naar Amerika gaan, wat ruimte biedt voor meer Touring CS’en in Europa. Verder mogen we dezelfde CS-aanpak verwachten voor de Touring als de gewone M3 kreeg. Denk hierbij aan een boel koolstofvezel, een agressieve diffuser en een dakspoiler. De vraag is: hoeveel gewicht durft BMW van de Touring te halen?

Wat voor motor krijgt de BMW M3 CS Touring?

Voor alle duidelijkheid: er zijn nog geen officiële berichten over de komst van de snellere Touring. De kans is echter groot dat áls de CS er komt, hij dezelfde motor krijgt als de M3 CS. Dit wil zeggen, een 550 pk en 650 Nm sterke zes-in-lijn motor. Daarnaast schat BMW Blog in dat de Touring vierwielaandrijving en een achttraps automaat houdt.

Voordat BMW deze auto aankondigt, weten we wel al zeker dat er twee nieuwe BMW-modellen komen: de BMW M4 CS en een elektrische 5-serie Touring. Genoeg moois uit Beieren om naar uit te kijken dus. Mocht je ze aan de slag willen zien? Dikke kans dat BMW binnenkort gaat testen met de nieuwe auto’s op de Nürburgring. Daar zullen vast wat videograven staan om de testwerkzaamheden vast te leggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)