Elon Musk, eindbaas van Tesla, wil elektrodes in je brein gaan plaatsen om de menselijke hersencapaciteit met kunstmatige intelligentie te verbinden. Daarom start hij samen met biomedisch ingenieur Max Hodak het bedrijf Neuralink. Dat meldt The Wall Street Journal.

Een zeer bijzondere zet, want in 2015 waarschuwden Elon Musk, Bill Gates en Stephen Hawking nog dat kunstmatige intelligentie de grootste bedreiging voor de mensheid is. En is er dan echt niemand die The Matrix kent?

Wil Elon Musk de mensheid soms kapot hebben? De enige verklaring is dat hij er al eerder in geslaagd is om kunstmatige intelligentie te creëren. Het resultaat van dit experiment heeft de echte Elon opgesloten en zich vervolgens aangepast om op zijn schepper te lijken. Dit de eerste stap van robot-Elon richting wereldheerschappij. The Wall Street Journal meldt dat Musk Neuralink voornamelijk zelf wil financieren. Dus als jij een Tesla koopt, draag je bij aan de robot-apocalyps.

Terug naar Neuralink

Maar wat wil Neuralink volgens eigen zeggen bereiken? Welnu: de chip moet de menselijke hersencapaciteit uitbreiden en een gebruikersinterface bedienen, zodat je niet meer met je vingers op een smartphone hoeft te smeren. Ook kan de chip helpen bij de genezing van Parkinsons of epilepsie. Misschien is robot-Elon zo slecht nog niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear