Als je succes wilt in Amerika, dan moet je pick-ups verkopen. We hoeven de populariteit van de Ford F-150 niet nog eens te benadrukken, toch? Daar komt Volkswagen nu ook een beetje achter. Maakt niet uit, we gaan allemaal op ons eigen tempo. Zo komen ze binnenkort met een nieuwe Amarok (met wat hulp van Ford) en gaan ze zelfs een nieuw automerk lanceren. Dit nieuwe automerk van de Volkswagen Groep heet Scout, en dat is een bekende naam.

De Scout was in de jaren zestig en zeventig een model van het Amerikaanse merk International Harvester, dat ook landbouwvoertuigen maakte. In 1984 stopte het merk ermee en werd in onderdelen verkocht, onder meer aan Navistar. Volkswagen kocht wat er nog van over was toen het in 2020 Navistar overnam. De naam International Harvester komt niet terug, maar de modelnaam Scout wel – als nieuw merk.

Het nieuwe automerk van Volkswagen wordt elektrisch

Scout wordt een automerk met volledig elektrische SUV’s en pick-ups voor de VS. De auto’s worden ontwikkeld en gebouwd in Amerika en ze staan op een volledig nieuw elektrisch platform. Volgend jaar willen Volkswagen en Scout de eerste prototypes laten zien en de productie moet in 2026 beginnen. De schetsen hierboven tonen in ieder geval al veel gelijkenissen met de International Harvester Scout uit de jaren zestig en zeventig.

Scout mengt zich in de strijd van elektrische pick-ups

Het nieuwe automerk van Volkswagen bevestigt wat iedereen eigenlijk al wist: elektrische pick-ups zijn big business. Ford, Chevrolet, GMC, Rivian en Tesla zetten allemaal in op de elektrische werkpaarden en de orders stromen binnen. Met Scout gaat voor Volkswagen hopelijk een (waarschijnlijk lang gekoesterde) wens in vervulling om een graantje mee te pikken in de enorme pick-up-markt in Amerika.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)