Zelfs doorgewinterde rasoptimisten lukt het maar lastig om iets positiefs te vinden in de nieuwe ontwerprichting van BMW. Sta ons toe om een lichtpuntje aan te wijzen: de oude BMW’s steken er alleen maar mooier bij af. Neem de E38-generatie van de BMW 7-serie. Het was al de mooiste generatie, maar dat feit wordt alleen meer benadrukt door de nieuwste modellen. En als je als BMW-rijders dan toch op zoek bent naar een nieuwe 7-serie, waarom dan niet deze jonggebruikte met 14.525 kilometer?

In Nederland staat een vrijwel nieuwe BMW 7-serie te koop, in de kleur die je wilt, met de motor die je wilt en van het bouwjaar dat je wilt. Het gaat hier om een zilverkleurig pre-faceliftmodel mét de 5,4-liter V12. Met 326 pk, 490 Nm en een luie automaat is het geen atleet, maar als je daarover struikelt, mis je het punt. Een twaalfcilinder koop je om de souplesse, zeker als je het combineert met het comfort uit de jaren negentig. En omdat het de jaren negentig waren, is er niets passender dan een blauw leren interieur.

Wat is het verhaal achter deze nieuwe BMW 7-serie?

Het gaat hier om een Duitse auto die eigenlijk zijn hele leven van dezelfde eigenaren is geweest. Een Duitse meneer zette de twaalfcilinder in 1996 op zijn naam en in 2001 kwam de auto op de naam van zijn vrouw te staan. In principe komt de auto dus van de eerste eigenaar af, al zijn het er officieel gezien twee. De cassette met Schlagers zit nog in de radio, die krijg je er helemaal gratis bij.

De prijs van deze BMW 7-serie met slechts 14.525 kilometer op de teller is een best forse 42.875 euro. Of ie dat waard is, durven we niet te zeggen. Zeker is dat je niet snel een tweede zoals deze gaat tegenkomen. En hij is in ieder geval goedkoper dan de minder begeerlijke 740i die eerder dit jaar voorbij kwam. Je haalt hem op bij Bergwerff Automotive in Gorinchem.

Advertentie

Reacties

 • 338 3074169 heeft op 26 september 2021 geschreven:

  Mi interessa Lacquisto 338 3074169 della vettura series 7 LA PIU BELLA E ACCESSORIES OK GRAZIE PIETRO

  Reageer
 • TG heeft op 21 december 2020 geschreven:

  En dan maar hopen dat al het rubber niet verstaft is
  na al die jaren.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie