Zeker niet iedereen zal de film uit 1968 gezien hebben, maar elke autoliefhebber kent de groene Mustang uit de film Bullitt. Al is het maar vanwege alle speciale uitvoeringen van de modernere Mustangs die Ford uitbracht. De klassieker is zelfs nog zo heet dat de een van de film-Mustangs in 2020 voor 3 miljoen euro geveild werd.

Blijkbaar heeft regisseur Steven Spielberg zijn tanden gezet in een vervolg op de film. Dit meldt Deadline. De nieuwe Bullitt wordt dus geen remake, maar een nieuw verhaal. Wel is Frank Bullitt, die in de jaren zestig gespeeld werd door Steve McQueen, weer het hoofdkarakter. Wie hem gaat spelen, is nog niet bekend. McQueen overleed in 1980.

Spielberg gaat het project aan met schrijver Josh Singer, die bijvoorbeeld schreef voor Law & Order en recenter voor de films The Post en First Man. De zoon en kleindochter van McQueen haken aan als uitvoerend producenten. Een releasedatum is nog niet bekend.

Waar je de oude Bullitt van moet kennen

De oorspronkelijke film staat voornamelijk bekend om de achtervolgingsscène van bijna een kwartier door de steile straten van San Francisco. Om heel eerlijk te zijn is de rest van de film niet zó boeiend. Steve McQueen zit tijdens de achtervolging met zijn donkergroene Mustang 390 GT de boeven in een zwarte Dodge Charger op de hielen. Je kunt er zeker van zijn dat de nieuwe Bullitt genoeg autogeweld zal bevatten.

Maar welke auto rijdt de nieuwe Frank Bullitt?

Je zou misschien denken dat de keuze makkelijk is en dat de nieuwe Frank Bullitt in een Mustang Bullitt moet stappen. Maar in de wereld van Bullitt is Frank slechts een politieagent, dus waarom zou er dan een auto naar hem vernoemd zijn? Bovendien zou het dan al snel een lange commercial worden voor de Ford. Gewoon een groene Shelby Mustang GT500 en een moderne Dodge Challenger zijn natuurlijk gewoon mogelijk.

Maar wellicht gooit Steven Spielberg het over een andere boeg. De Mustang in de film Need for Speed voelde namelijk ook wel érg aan als een dealtje tussen Ford en de filmstudio (wat deels ook wel zo was). Wellicht dat de regisseur en schrijver een heel andere auto kiezen, gewoon omdat het kan. Al moet gezegd worden: de nieuwe Mustang misstaat niet in de straten van San Francisco. De foto’s in de galerij komen uit een TopGear-artikel van een tijdje geleden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)