De nieuwe Hyundai i30 is een auto voor iedereen. Volgens Hyundai is hij bereikbaar, innovatief, ziet er goed uit en is geweldig om in te rijden. Hij is er voor singles, families, jong en oud. Een echte wagen voor het volk dus. Klinkt wel pakkend, daar zou iemand iets mee moeten doen…

Het ontwerp is de voornaamste reden dan klanten in Europa Hyundai kopen, claimt het merk. Dat lijkt ons eerder een zin uit het marketingboek van Alfa Romeo. Maar, het mag gezegd worden: de Hyundai i30 ziet er niet heel verkeerd uit.

Wat is er nieuw aan de Hyundai i30?

Het is een Hyundai, dus verwacht geen baanbrekende eigenschappen. Verwacht wel dat je haast alles kunt krijgen, van adaptieve cruisecontrol tot Lane Keeping Assist en andere zaken die ervoor zorgen dat je geen medeweggebruikers raakt. Het onkruid dat Apple Carplay heet is uiteraard ook aanwezig.

De nieuwe Hyundai i30 is leverbaar met drie benzinemotoren: een 1.4 met 100 pk, een 1.0 turbo met 120 pk en een 1.4 turbo met 140 pk. De dieselmotor is altijd een 1,6-liter viercilinder met 95, 110 of 136 pk. Aan elke motor hangt een handmatige zesversnellingsbak of een automatische bak met zeven versnellingen.

Niet snel genoeg? De nieuwe Hyundai i30 krijgt ergens volgend jaar als eerste model van het merk een N-label opgeplakt. Dat label staat voor high performance.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)