Weinig automakers zijn zo ongeduldig als Mazda. Het eigenwijze merk gaf de CX-5 vorig jaar nog een facelift waardoor de SUV in principe nog wel drie jaar meekon. Maar zo lang willen de bazen in Hiroshima niet wachten, want nu is hier ineens de compleet nieuwe Mazda CX-5. Was Alfa Romeo maar zo snel, dan hoefden we niet tien jaar te wachten op de Stelvio. Wel sneu als je net een nieuwe Mazda CX-5 hebt besteld…

De nieuwe Mazda CX-5 is onthuld op de autoshow van Los Angeles en de Amerikanen hebben er nog wel een handje van om alles all-new te noemen. Als wij de auto vanaf de zijkant bekijken, zou het ons niet verbazen als het hier gaat om een zeer ingrijpende facelift. Kijk maar eens naar de daklijn of de ramen. Ook het interieur heeft genoeg trekjes van de (niet zo) oude CX-5. Lekker belangrijk ook: de nieuwe Mazda CX-5 ziet er strak uit en kan toch weer minimaal drie jaar mee. Als Mazda het zo lang volhoudt.

Hij komt volgend jaar in juni naar de showrooms. Het nieuwe G-Vectoring Control, dat wielen individueel bijremt in de bochten om de wegligging te verbeteren, komt ook naar de nieuwe Mazda CX-5. Je mag kiezen uit de 2,0- en 2,5-liter benzine of de 2,2-liter diesel. Andere nieuwigheden zijn een op de voorruit geprojecteerde head-up display in kleur en een op afstand bedienbare elektrische achterklep. En dat kleurtje is ook nieuw, al moet je wel goed kijken. Het heet Soul Red Crystal.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear