De Renault Captur is nu al zes jaar de lieveling van mensen die zich jonger willen voelen dan ze eigenlijk zijn. De kleine crossover combineert een hip uiterlijk met een hoge zit, wat alles is wat de man of vrouw van middelbare leeftijd nodig heeft om ouderdom te maskeren. Daarom was het ook een auto die je vaak op straat tegenkwam.

Verander nooit een winnend team moet Renault gedacht hebben toen ze de nieuwe Captur ontwierpen. Als je naar ‘m kijkt, kun je hem overduidelijk herkennen als de kleine crossover van Renault. Maar zet ze naast elkaar en er zijn wel wat verschillen in het ontwerp te zien. Het oogt allemaal net wat  meer doorontwikkeld. Dat zal ook mede komen doordat de kleine SUV iets groter is geworden. De nieuwe Renault Captur is nu 11 centimeter langer dan zijn voorganger.

Vanbinnen is de nieuwe Renault Captur flink veranderd

Met name aan de binnenkant van de Captur is niets bij het oude gebleven. We konden deze stijl van het interieur al eerder bij de Clio zien. Je krijgt nu een ‘Smart Cockpit’ met een 9,3-inch touchscreen. Verder heeft Renault het interieur van de nieuwe Captur bedekt met luxere materialen en zijn de stoelen en het stuur onder handen genomen voor meer comfort. Uiteraard is de nieuwe Renault Captur op de meeste plekken aan te passen naar je eigen smaak (er zijn niet minder dan 18 kleuren leverbaar), want hippe kleine crossover.

Motorenaanbod

Je hebt de keuze uit vier motoren bij de nieuwe Captur. Voor nu zijn er de TCe 100 (100 pk), TCe 130 GPF (130 pk) en de TCe 155 GPF (155 pk). Waar zullen ze de namen voor die motoren toch vandaan halen? Volgend jaar komt de E-Tech Plug-in hybride die een 1,6-liter benzinemotor combineert met twee elektromotoren. Deze versie wint energie uit de remmen terug net zoals in de Formule 1 zodat je weer iets hebt om over op te scheppen op saaie verjaardagen. Wees er dan alleen wel op voorbereid dat mensen de tegenvallende resultaten van het F1-team van Renault erbij halen.

In het najaar kun je naar de dealer om de nieuwe Renault Captur te bekijken. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend zijn, want die laat Renault vooralsnog nog niet los.

Reacties

  • Sander heeft op 3 juli 2019 geschreven:

    Mist hier niet het label Advertorial?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)