De nieuwe Toyota Supra is geboren op de Nürburgring – en nu is hij daar ook gestorven. Voor de tweede keer, want in augustus vorig jaar sneuvelde een gecamoufleerd exemplaar al in de vangrail. Zijn de testcoureurs van Toyota iets te enthousiast? Of is dit nou wat ze crashtesten noemen?

De nieuwe Toyota Supra crashte tijdens een testdag voor de auto-industrie. Op speciale dagen gaat de Nürburgring dicht voor het publiek en kunnen autobouwers naar hartenlust hun producten testen. Het probleem van een circuit van meer dan 20 kilometer lengte is dat je pottenkijkers nooit helemaal kunt weren. Bijvoorbeeld Top Nürburgring Videos, die deze foto’s schoot.

De crash gebeurde bij de bocht Ex-Mühle. Deze bocht komt na zo’n 9 kilometer op de Nordschleife. De bocht heet zo omdat hier ooit een molen stond en de eigenaar weigerde de nodige stukken land te verkopen. Was de molenaar niet zo star geweest, dan had hier de start/finish van de ‘Ring gelegen.

De bocht wordt ook wel de Junek-bocht genoemd, omdat dit de plek is waar Tsjechoslowaakse coureur Vincenc Junek in 1928 na een crash om het leven kwam. De crash van deze Toyota Supra was gelukkig niet zo ernstig. Na de crash werd de auto snel afgevoerd in een dichte trailer.

Reacties

  • Paul heeft op 10 mei 2019 geschreven:

    Hij kan alleen maar fraaier worden van een botsing, want net als de meeste Toyota’s is hij spuuglelijk.

    Reageer
  • Remon heeft op 9 mei 2019 geschreven:

    Dat lijkt op een ernstig ongeluk met als gevolg 2 mensen die nu hun hoofd moeten missen :0

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)