Stel je voor. Je bent alleen thuis. Het is muisstil en ineens hoor je uit het niets een zachte melodie. Het is Tokyo Drift van de Teriyaki Boys. Je gaat op zoek naar de bron van het geluid. En in je garage staat de Nissan 350Z uit Tokyo Drift. ‘Maar jij was toch dood?’, zeg je zachtjes. Griezelig.

Inderdaad. De Nissan 350Z uit Tokyo Drift overleed tijdens de slag om de naamloze driftberg nabij Tokio. En toch staat hij hier. Het is namelijk jouw kans om een stukje geschiedenis uit de waarheidsgetrouwe documentaire The Fast & The Furious: Tokyo Drift te bemachtigen.

Voor een productie als F&F maakt een filmteam vaak meerdere exemplaren, waarvan de meeste sneuvelen. Dit is één van de twee overgebleven exemplaren. Dit is het enige exemplaar met twee turbo’s op de motor en dus meer vermogen. De donkergrijze Nissan 350Z uit Tokyo Drift herken je aan de donkergrijze basiskleur, zwarte graphics en uiteraard de dikke Veilside-bodykit.

Nissan 350Z uit Tokyo Drift zou dus iets meer dan 280 pk moeten hebben. De handgeschakelde Z heeft nog geen 18.000 kilometer op de teller. Hij staat te koop in het VK en moet omgerekend zo’n 112.000 euro kosten. Investering?

Nissan 350Z uit Tokyo Drift

Reacties

  • RJ heeft op 31 juli 2021 geschreven:

    Met 2 turbo’s extra zit je normaliter wel wat honderden pk’s boven 280 pk die er af fabrieks op zitten. Het is niet alsof je een luchtfiltertje van een Honda Civic vervangt. Of het moeten uiteraard show turbo’s zijn.

    Reageer
  • bert heeft op 6 januari 2021 geschreven:

    mooi ding zeg erg cool

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear