Lollig idee: Nissan heeft aan Facebook-vrienden gevraagd hoe hun ideale 370Z er uit zou moeten zien. En liet het daar niet bij: ze bouwden hem nog ook. Vinden we leuk!

Nu hield het concept natuurlijk al in dat er niet al te veel veranderd zou worden: het ging immers om vrienden. En als jouw vriendin aan jou vraagt wat je graag aan haar veranderd zou zien en je komt vervolgens met een A4’tje of twee aan wensen, is het met jullie vriendschap ook gauw gedaan.

Op een aantal gebieden (power, interieur, exterieur, handling) konden de vriendjes kiezen uit een aantal opties. Meer vermogen werd gevraagd en ach: daar doet Nissan niet zo moeilijk over. Het schijnt dat deze gecrowdsourcede 370Z dankzij een twinturbo-opschroefset van Greddy over een slordige 500 pk beschikt. KW leverde een verlagingsset en andere schokbrekers, er werd een andere uitlaat gemonteerd en het ding werd matgrijs gespoten en voorzien van een afschuwelijk maar ongetwijfeld ultrahip setje plakplaatjes.

Nissan schijnt deze 370Z vooral te gebruiken voor meetings van Z-liefhebbers. Dat zijn wij, dus mochten ze een keer in de buurt zijn: we houden ons van harte aanbevolen! Tot slot: de plaatjes zijn minder fraai en helder dan je van ons gewend bent, maar het zijn dan ook videostills uit het filmpje dat vandaag op YouTube werd gezet – ander beeldmateriaal is niet voorhanden.

Reacties

Meer van TopGear