De Nürburgring Nordschleife is nog aan het bijkomen van een ingrijpende operatie. De afgelopen drie maanden onderging de Groene Hel de grootste wegwerkzaamheden die het circuit in lange tijd zag. Het goede nieuws: de baan gaat op 17 maart weer open voor Touristenfahrten en het publieke circuit is door de wijzigingen een stuk veiliger geworden.

Een van de moeilijkste en verraderlijkste bochten, Schwedenkreuz, is onder handen genomen tijdens de wegwerkzaamheden op de Nürburgring. De hobbel die die sectie van de baan zo lastig maakte, is nu vlak gemaakt. Volgens Ring-taxichauffeur Misha Charoudin is de bocht nog altijd spannend, maar wel een stuk veiliger. Hij stuurde ons de bovenstaande foto’s.

Het grootste voordeel van het vlakkere asfalt bij Schwedenkreuz is dat het nu een veiligere plek is om in te halen. Op veel andere plekken is het asfalt vernieuwd. De bochten, de breedte en de algemene lay-out van de baan zijn niet veranderd. De Nürburgring Nordschleife is nog altijd de Nürburgring Nordschleife – alleen net iets minder dodelijk.

Rondleiding over de Nürburgring Nordschleife

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear