McLaren heeft op het Goodwood Festival of Speed hun plan bekend gemaakt voor de komende zeven jaar, en het is groot nieuws. De strategie heeft de codenaam Track 25 gekregen en heeft een budget van 1,2 miljard pond. Dat bedrag zal gespendeerd worden aan 18 nieuwe modellen die binnen nu en 2025 gelanceerd worden. Aan het einde van die periode zullen alle auto’s van het merk hybrides zijn.

Een recent uitstapje van McLaren in de wereld van hybrides leverde ons de P1 op, dus McLaren weet wel wat ze doen op elektrisch gebied. Over die P1 gesproken. Nu de Senna (het meest recente model uit de McLaren Ultimate Series) klaar is en de driezitter BP23 eraan zit te komen, is het andere grote nieuws van Track 25 dat er een derde Ultimate Series komt in de vorm van een opvolger van de P1.

De Senna richt zich op vooral op een zo snel mogelijk rondje op een circuit en de BP23 focust op topsnelheid. Het is dus de vraag waar de opvolger van de P1 zich op zal richten. Jolyon Nash van McLaren zegt dat de P1-opvolger ‘de ultieme expressie van de technische expertise en voortgang’ zal zijn. Je kunt deze hypercar tegen het einde van het Track 25-plan verwachten.

McLaren vertelt ook over het verkennen van ‘augmented driving features’, waarmee lichtere en krachtige batterijen gemaakt kunnen worden die snel opladen. Het merk verwacht dat deze 30 minuten lang kunnen racen op een circuit. De tijd zal ons leren welke kant McLaren op zal gaan om hun klanten tevreden te stellen. Maar aangezien de technologie van batterijen zich exponentieel ontwikkeld, kunnen we steeds meer hybride-oplossingen verwachten.

TopGear zal dit weekend McLaren CEO Mike Flewitt verder spreken over hun visie voor de komende zeven jaar. Voor nu zien we alvast dat de aankondiging van McLaren een teken is dat het merk grootste plannen heeft ontwikkeld binnen tien jaar. Track 25 geeft ons een glimp in een fascinerende toekomst.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear