Na de 1.0 EcoTec-driecilinder en de geinige Rocks is Opels inspiratie nog niet uitgeput. Ze presenteren in Genève nog een derde Adam-variant, namelijk deze Adam S. De ingrediënten: een sportonderstel, een OPC-remsysteem, vlotte styling en een 1.4 EcoTec-turbomotor met 150 pk.

Dezelfde 1.4 vonden we al eerder in de Adam, maar dan zonder turbo; en laten we zeggen dat die het nodige verschil zal maken. De constructie van het blok is zo compact mogelijk gehouden, en hoewel het nog altijd van gietijzer is, zijn er allerlei trucjes toegepast – holle nokkenassen, een uitlaatspruitstuk met de turbo erin verwerkt – om het gewicht laag te houden.

De Adam S is te herkennen aan zaken als unieke bumpers en sideskirts, een voor- en dakspoiler en 18-inch velgen met daarachter een stel rode remklauwen. Hij heeft standaard automatische airco, donkere ruiten, Opels infotainment-systeem IntelliLink, led-dagrijverlichting en led-achterlichten aan boord.

Is dit de Adam die we al sinds de introductie van het model willen hebben? Het lijkt er sterk op – al is dit officieel nog maar een conceptcar. Maar maak je geen zorgen, hij komt er gewoon.

Reacties

Meer van TopGear