Ford en Red Bull Racing gaan pas over drie jaar samenwerken, maar dat neemt niet weg dat de twee smoorverliefd op elkaar zijn. Waar Honda Verstappen inzette voor wat duffe reclames voor de auto’s, doet Ford het op de Amerikaanse manier. Ford heeft Verstappen en zijn teamgenoot Pérez losgelaten in de Ford Supervan en de Mustang Mach-E 1400.

Ford-baas Jim Farley ziet de waarde in van de stap in de F1. ‘We gaan een spannende, nieuwe generatie tegemoet bij Ford Performance. We gaan meedoen om te winnen in de F1, het hoogst haalbare in de autosport, met Red Bull Racing.’ Ook Christian Horner kan niet wachten tot Ford lid wordt van de Red Bull-familie: ‘Ze zijn een fabrikant met een rijke autogeschiedenis die generaties overspant. Van Jim Clark tot Ayrton Senna en Michael Schumacher, de geschiedenis spreekt voor zichzelf.’

Verstappen in de Ford Supervan

Dan de actie op de baan waar we het over hadden. Allereerst mogen Verstappen en Pérez het circuit op met de Ford Supervan 4. Dit elektrische busje heeft 2.000 pk en is in feite een E-Transit Custom. De 0-100-tijd is minder dan twee seconden en de topsnelheid ligt op 320 km/u. En dan is er nog de speciale Mach-E. Daar zette Ford zeven (!) motoren op die samen tot 1.419 pk komen. Genoeg voor flink wat rookwolken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)