Het is een zwaar jaar voor Lamborghini Huracáns in Nederland. Ruim een maand geleden parkeerde een bestuurder een huur-Lambo in de vangrail, om daarna te vluchten. Kort geleden reed iemand zijn Huracán in een Dixi-toilet en afgelopen weekend parkeerde iemand een Huracán in een stilstaande Urus. Volgens omstanders zijn allebei de Lambo’s afkomstig van een huurbedrijf en beide auto’s zouden gehuurd zijn voor een bruiloft.

De toedracht van het ongeluk is simpel en voorspelbaar. ‘De Urus stond geparkeerd en de Huracán deed launch control. De Huracán verloor toen grip, belandde in een slip en knalde vol tegen de Urus aan’, zegt Stan. Deze grijs-met-oranje Lambo is niet de eerste die op die manier schade opliep, en het zal niet de laatste zijn. Zo op het oog lijkt het erop dat de schade wel gerepareerd kan worden.

Huracán Avio

De grijze Lamborghini is een Huracán Avio, een speciale uitvoering waarvan er slechts 250 zijn gemaakt. Je herkent de Avio aan de twee strepen over de lengte van de auto en de ‘L 63’-sticker op de deur. De auto eert de diverse divisies van de Italiaanse luchtmacht; er bestaan blauwe en grijze exemplaren. De V10 in deze Huracán produceert 610 pk en het vermogen gaat naar alle wielen. De witte Urus is gewoon een witte Urus.

Reacties

 • Slager henri heeft op 31 mei 2021 geschreven:

  Nederlandse onderdaan mag niet in Duitse auto rijden….buh

  • Green heeft op 1 juni 2021 geschreven:

   Huurauto’s zijn toch een uitzondering. Ik huur zo vaak wagens op vakantie en zakelijk.

   Reageer
  Reageer
 • Rob heeft op 28 mei 2021 geschreven:

  Het artikel heeft het over Huracáns in Nederland, maar de auto op de foto heeft toch echt een Duits kenteken.

  • Kees heeft op 29 mei 2021 geschreven:

   Ja de leenauto van gio (youtube) had ook een duits kenteken

   Reageer
  • A heeft op 28 mei 2021 geschreven:

   Veel van dit soort auto,s staan met een slimme constructie op duits kenteken, veel goedkoper

   • Driek heeft op 29 mei 2021 geschreven:

    Noem het slim. Ik noem het (legale) belastingontduiking waardoor gewone automobilisten meer moeten betalen: de Haagse spaarpot moet toch vol komen.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Koen heeft op 27 mei 2021 geschreven:

  Ook wel knappen in de slip raken met 4wd na een launch op zich

  Reageer
 • Noah heeft op 26 mei 2021 geschreven:

  Maar als je hem overspuit of in een andere kleur bestelt dan kan je hem toch niet meer herkennen aan de lijnen over de lengte heen?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)