Zelfs na twee jaar is de liefde voor de Mazda RX Vision nog niet afgenomen. De constante stroom van geruchten of een productieversie wel of niet komt, maakt dit ook erg lastig. Volgens AutoExpress bestaat bij Mazda nog alle intentie om een nieuwe RX-sportauto te bouwen.

Op de Tokyo Motor Show (27 oktober tot 5 november) toont Mazda de volgende evolutie van de heerlijke Mazda RX Vision. ‘Op de Tokyo Motor Show introduceren we een nieuwe designconcept – je kunt het zien als een evolutie op het thema van de RX Vision’, zegt Matsuhiro Tanaka, de Vice President van Research & Development bij Mazda tegen AutoExpress. ‘Wanneer we een concept introduceren, is onze intentie om het design en de techniek werkelijkheid te maken’, zegt Tanaka. ‘We doen erg ons best om dit mogelijk te maken.’

Wat ligt er in de opvolger van de Mazda RX Vision?

Als de naam RX bevat; sowieso een wankelmotor. De bijzondere techniek kampt met veel betrouwbaarheidsproblemen en heeft een onzuinig karakter. Dat maakt het lastig om aan alle uitstootregels te voldoen. En vergeet niet dat Mazda pas een patent aanvroeg voor een motor met drie turbo’s om te plaatsen in een achterwielaandrijver. Het zou een eeuwige zonde zijn. Maar beter iets dan niets.

Misschien nog belangrijker: is de opvolger van de Mazda RX Vision net zo’n schoonheid als zijn voorganger? Hij heeft grote schoenen te vullen. En mocht het nieuwe studiemodel niet in de smaak vallen, valt ook het draagvlak voor de wankelmotor weg. En waarom zou Mazda al die moeite steken in een motor voor een auto die niemand wil? Een spannend maandje, dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)